Lär känna vår kursdeltagare Valentina

Idag möter vi vår kursdeltagare Valentina på bloggen. Under veckan kommer vi att få följa henne i hennes vardag på instagram -> @inredningskurser. Det får ni inte missa!
fullsizerender-20
Namn: Valentina Ullberg
Ålder: 28
Bor: Stockholm
Vilken kurs går du? Certifierad Inredare & homestagingkonsult, helt på distans
Hur hittade du inredningskurser? Om jag minns rätt så var det på instagram, via något instagram-konto som tipsade om er
Hur långt har du kommit i utbildningen? Vilken lektion jobbar du med just nu? Jag har kommit till slutet av termin 2. Jag jobbar just nu med lektion 21 – Examensarbete Homestaging-konsult
Vad har du jobbat med tidigare? Jag flyttade hem till Stockholm i våras efter 5 år i Tyskland. Där jobbade jag de sista 2 åren i Hamburg på företaget moebel.de. Det är Tysklands största möbel- och inredningshemsida. Hemma i Stockholm startade jag eget och frilansade ett tag. Sedan i början av året jobbar jag som Sales & Social Media Manager på Furniturebox, vilket är väldigt kul och inspirerande
Vad skulle du vilja jobba med efter kursen? Just nu trivs jag väldigt bra på Furniturebox, men det skulle vara kul med fler inredningsuppdrag med mitt egna företag vid sidan om
Hur tycker du att det fungerar att läsa på distans? Fördelar? Svårigheter? Jag har alltid jobbat heltid vid sidan om vilket naturligtvis kan vara lite kämpigt ibland. Det har blivit en del längre pauser, men annars tycker jag att det funkar väldigt bra på distans. Man måste helt enkelt vara disciplinerad och sätta sina egna mål. Inredningskursen var en present till mig själv och jag tar det i min egen takt. Att sjunka in i den kreativa världen ibland är så skönt

fullsizerender-5

Hemma hos Valentina


Inredningsstil/ar som tilltalar dig? Jag gillar en blandning av gammalt och nytt, trendigt och personligt. Jag gillar när inredningen återspeglar ägarens personlighet. Precis som man kan uttrycka sig med sin klädstil. Annars gillar jag trendstilen Art déco just nu
Vilka är dina förebilder inom inredning och/eller styling? Jag kan inte säga att jag har någon speciell förebild när det gäller inredning och styling. Kanske mina föräldrar. Det är från dem jag har fått intresset
Vilka är dina favorit-inredningsbutiker? Jag gillar att hitta små intressanta butiker när jag är utomlands. Jag är en del på Mallorca och där finns det många fina små inredningsbutiker som inte har det vanliga sortimentet
Vad fick dig att ta steget att utbilda dig inom inredning- och styling? Vad har du för råd till andra som funderar på att följa sina drömmar? Jag är utbildad civilingenjör och när jag började med utbildningen på inredningskurser trivdes jag inte alls på mitt dåvarande jobb. Jag har alltid drömt om att våga ta steget mot inredningsbranschen, men visste väl inte hur. Tillslut fick jag nog och vågade. Jag rekommenderar alla att våga byta bana. Man kan inte alltid välja rätt på en gång
Du håller på att inreda ett boende till en kvinnojour. Berätta mer! Jaa, det är jättekul! De kontaktade mig via instagram och jag tackade ja på en gång. Kvinnojouren heter Agera och är en ideell förening som skyddar och stöttar personer som identifierar sig som kvinnor som har blivit utsatta för våld av en närstående. Agera arbetar för att skapa ett jämställt samhälle fritt från våld. Kvinnojouren erbjuder stöd via telefonjour eller stödsamtal och numera även skyddat boende. Det är en liten utmaning att inreda ett sådant boende, men samtidigt väldigt kul och peppande

Valentina hittar ni på instagram, via kontot @myinteriordetails

/Sofia

Dela inlägget