Lär känna vår kursdeltagare Ija

Idag möter vi vår kursdeltagare Ija på bloggen. Ija gör just nu praktik hos Deko Styling och vi kommer att följa henne via vårt instagram-konto -> @inredningskurser under veckan. Det får ni inte missa!
IMG_20170312_112243_266
Namn: Ija Johansson
Ålder: 25
Bor: På gränsen mellan Göteborg och Mölndal
Vilken kurs går du? Certifierad Inredare & homestagingkonsult, helt på distans
Hur hittade du inredningskurser? På instagram, via bekanta
Hur långt har du kommit i utbildningen? Vilken lektion jobbar du med just nu? Jag håller just nu på med lektion 17, som handlar om marknadsföring
Vad har du jobbat med tidigare? Jag jobbar just nu i restaurangbranschen som arbetsledare vid sidan av min utbildning. Har tidigare jobbat i inredningsbutik
Vad skulle du vilja jobba med efter kursen? Jag kände ganska tidigt i utbildningen att homestyling skulle passa mig perfekt och detta har jag nu fått bekräftat under min praktik
Hur tycker du att det fungerar att läsa på distans? Fördelar? Svårigheter? Att läsa på distans var aningen tuffare än jag hade förväntat mig. Det krävs otroligt mycket disciplin, något som för min del har gått i vågor. Självklart finns det även fördelar med att du själv planerar din tid. Det är en fantastisk frihet. Jag läser min utbildning helt på distans vilket jag ångrar lite i efterhand. Hade jag gjort om mitt val hade jag valt med träffar för att få dela upplevelsen med andra kursdeltagare

IMG_20170312_111806_941

Hemma hos Ija


Inredningsstil/ar som tilltalar dig? Jag föredrar den skandinaviska stilen med en dämpad färgskala, mixade material och gröna växter
Vilka är dina förebilder inom inredning och/eller styling? Tack vare min mammas intresse för inredning har jag vuxit upp med ett fint hem så hon är definitivt en stor inspirationskälla. Övriga personer som inspirerar mig är bl.a. Pella Hedeby, Lotta Agaton och Sara Medina Lind
Vilka är dina favorit-inredningsbutiker? När det kommer till butiker är Rum21 en favorit, men jag föredrar att blanda loppisfynd med inredning från diverse butiker. Jag gillar även att skapa själv tillsammans med min sambo
Vad fick dig att ta steget att utbilda dig inom inredning- och styling? Vad har du för råd till andra som funderar på att följa sina drömmar? Jag har alltid varit en kreativ person med drömmar om ett kreativt yrke. Ju mer jag läste om utbildningen, desto mer insåg jag att det var detta jag letat efter. Nu börjar jag närma mig slutet av utbildningen och jag har aldrig ångrat en sekund att jag vågade ta chansen. Så ni som fortfarande funderar kan sluta med det nu!

Glöm nu inte att följa Ija via vårt instagram-konto under veckan!

Önskar er en fin dag!

/Sofia

Dela inlägget