Lär känna vår kursdeltagare Elisabet

Idag möter vi vår kursdeltagare Elisabet på bloggen. Elisabet är just nu ute på praktik och under veckan kommer vi att få följa med i hennes praktikvecka, som är hos Norrgavel i Lammhult! Det får ni inte missa! Vi kommer att följa henne via vårt instagram-konto -> @inredningskurser.
elisabet-nyborg
Namn: Elisabet Nyborg
Ålder: 28
Bor: I Ryssby utanför Ljungby i Småland
Vilken kurs går du? Certifierad Inredare & homestagingkonsult, helt på distans
Hur hittade du inredningskurser? Genom en bekant
Hur långt har du kommit i utbildningen? Vilken lektion jobbar du med just nu? Jag ska precis påbörja lektion 16 – kollageteknik II
Vad har du jobbat med tidigare? Jag jobbar heltid på ett lager, där jag varit i 7 år. Just nu gör jag min praktik på Norrgavel i Lammhult
Vad skulle du vilja jobba med efter kursen? Just nu känner jag att jag skulle vilja jobba som anställd inredare för ett möbelföretag och vara ute och hjälpa kunder med inredning i olika sammanhang
Hur tycker du att det fungerar att läsa på distans? Fördelar? Svårigheter? Jag läser ju på distans utan träffar och det krävs en hel del självdisciplin, vilket jag trodde skulle vara svårare än det faktiskt är. Jag gick ner i tid på jobbet och har två studiedagar per vecka, vilket har underlättat mycket! 🙂 Det har ibland varit kämpigt men det ska det ju vara när man pluggar, man pluggar ju för att lära sig

bild-fran-mitt-hem

Hemma hos Elisabet


Inredningsstil/ar som tilltalar dig? Jag gillar att kombinera, att jobba med olika stilar som kontrasterar mot varandra. Den stil/livsstil som jag mest känner igen i mitt tankesätt är Wabi Sabi och hållbarhet. Miljö är viktigt för mig
Vilka är dina förebilder inom inredning och/eller styling? Min största förebild är min mamma, det är genom henne som jag fått intresset för att skapa med inredning
Vilka är dina favorit-inredningsbutiker? Jag gillar att hitta inredning med känsla, därför har jag svårt att nämna en specifik butik då jag älskar att fynda på loppisar men likväl på större varuhus. Det är kombinationen av alla delarna som jag tycker är kul, att få vara kreativ och skapa något unikt och personligt
Vad fick dig att ta steget att utbilda dig inom inredning- och styling? Vad har du för råd till andra som funderar på att följa sina drömmar? Jag har alltid varit kreativ och har ett stort behov av att skapa så när jag fick höra om denna utbildningen så kände jag att det passade mig som handen i handsken. Det största steget är att våga; att våga släppa tryggheten och ge sig ut i en ny och spännande bransch. Ett tips är att lyssna till sin magkänsla och sen är det bara att köra på och sikta mot att uppnå sina drömmar! Detta är något av det bästa jag har gjort och jag har fått så mycket kunskap med mig! 🙂

Elisabet hittar ni på instagram, via kontot @hemmapaekgatan

/Sofia

Dela inlägget