Jobb som inredare & stylist

2017-05-08 14.28.33
Madeleine har läst till inredare hos oss och vi intervjuade henne för att ge er lite inspiration och pepp för hur man lyckas ta sig in i inredningsbranschen. Med hjälp av en bra utbildning, våga ta chanser och inte ge upp kommer man dit man vill. Madeleine är en av många hos oss som lyckas med just detta.
Trevlig läsning!
/Anna
___________________
Vad fick dig att ta steget att utbilda dig inom inredning- och styling? Vad har du för råd till andra som funderar på att följa sina drömmar?
– Jag har alltid vart intresserad av inredning, jag har alltid lagt märkt till golv, väggar & tak när jag kliver in i en bostad/affär/restaurang. Alltid vart fascinerad hur det går till från scratch.
Råd: VÅGA. Våga satsa, våga tro på dig själv och våga lära dig.
Namn, ålder & bor
– Madeleine Spångberg, 21 år & bor i Sollentuna, Stockholm
Vilken kurs går du/har du gått?
– Jag har gått yrkesutbildningen inredning & homestaging konsult hos er på inredningskurser.se
Hur hittade du till inredningskurser.se?
– Jag hittade till inredningskurser.se genom google. Jag satt en eftermiddag och sökte på en massa utbildningar & tillslut hittade jag den rätta för mig!
Vad har du jobbat med tidigare/jobbar du med nu?
– Jag har jobbat på Ljushuset i Täby. Där sålde jag armaturer och fick jag större förståelse för hur mycket ljus påverkar oss samt vilken typ av ljus passar sig i olika armaturer. Jag sökte jobbet samtidigt jag var på ljussättnings kapitlet i kursen.
styling– Jag fick jobb som receptionst på Eklund Stockholm NewYork för lite mer än 1 år sedan. Jag sökte jobbet via deras instagram och fick det 🙂 Jag sökte det jobbet för att det är Sveriges mest exklusiva mäklarfirmor och inredningen är on point. Med det jobbet har jag fått mer kunskap inom inredningen genom att se olika lägenheter stylade på olika sätt, jag har även haft kontakt med deras egna inredare, Marie Kangärde.
– Nu jobbar jag heltid inom homestaging. Jag jobbar åt en tjej som hat ett företag i Märsta, StylingVision på instagram. Jag har jobbat där sen oktober 2016 & gör egna stylingar. Genom mina kontakter från ESNY (förkortning för Eklund Stockholm NY) så har vi stylat några lägenheter för dem. För mig är det toppen av homestaging berget. Det har vart mitt mål så länge och nu stylar jag objekt för dem. Det känns helt otroligt bra.

Vad (eller vart om du vet specifikt) skulle du vilja jobba med efter kursen?
– Jobbar nu som inredare & homestaging stylist! Verkligen kul 🙂 Skulle dock vilja pröva på att jobba för en inredningstidning.
Hur tycker du att det fungerar att läsa på distans? Fördelar? Svårigheter? (Läser du med träffar kan du också skriva fördelar med dessa samt vad dom ger jämfört med om du hade studerat helt på distans)
– I början av kurser jag var jätte taggad på distans för att det finns så många valmöjligheter och friheter i det. Så första terminen gick som smort och jag trivdes jätte mycket med mitt val. Jag valde distans med träffar och det är jag också väldigt nöjd med. Även om träffarna är få så fyller det ens motivation att träffa kurskamrater och diskutera olika uppgifter med dem.
Efter termin 1 tog jag semester och då började jag halka efter och då kändes det såklart mindre bra med distans, jag blev mer och mer distraherad och jag hade redan fått jobb som inredare så jag var inte så motiverad att plugga. Men jag tog tag i det efter sommaren och blev klar ganska exakt på 18 månader. Jag rekommenderar distans med träffar, det gjorde så himla mycket för mig och min motivation.
Inredningsstil/ar som tilltalar dig?
– Åh, svår fråga. Jag tycker att bostadens charm bestämmer stil. Dock så är min personliga favorit skandinavisk. Jag älskar trä. Olika nyanser av beige, grått & vitt blandat med ljust träslag och en släng betong kanske. Jag gillar också ArtDeco väldigt mycket, industristil känns också häftigt. Dock som jag sa, bostadens charm och detaljer bestämmer stilen tycker jag. I min nya lägenhet som jag köpt blir det ArtDeco!
Vilka är dina förebilder inom inredning och/eller styling?
– Maria Kangärde är så otroligt duktig och har en sån fantastiskt stilfull smak i inredning.

Favorit-inredningsbutiker?
– DIS inredning, ROOM/habitat, Fogia & Plan ett.
Och för mer budget affärer är det: H&M home, Rum21 & Ellos.
IMG_0734

Vill ni se mer av min vardag, mina stylingobjekt & min inredningsinspiration får ni gärna följa mig på instagram. Där heter jag: @madelejnes

Dela inlägget