Inred hållbart med Åhléns

Har ni sett att Åhléns har inrett en hel lägenhet med fokus på hållbarhet och Bra-val produkter? Ett koncept framtaget för att öka kännedomen om att det går att göra smarta och hållbara val även i inredningen. Så vad innebär då Bra-val produkter? Jo, det är produkter som tar extra hänsyn till människor och miljö. Dessa produkter är antingen tillverkade av återvunna material som Tencel, ekologiskt odlade råvaror eller godkända av Svanen, Svalan, EU-blomman, FSC eller Fairtrade. Att guida kunder till hållbara produkter för hela hemmet är riktigt rätt tycker vi.
åhlensPå vilket sätt tar produkterna extra hänsyn till människor och miljö?
Jo, återvunnet är alltså produkter som är helt eller till största delen gjort av återvunnet material. Råvarorna kommer från rester av produktion eller avfall och bidrar till en mer cirkulär och hållbar ekonomi samtidigt som jordens resurser sparas. Vad gäller ekologiskt innebär detta råvaror som har odlats utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel vilket också bidrar till bättre miljö. Produkter som blivit miljömärkta har undersökts och granskats av oberoende miljömärkningsorganisationer för att lyfta fram produkter som har mindre miljöpåverkan om man jämför med traditionella varor. Man ser då till odlingsmetoder och processer. Vi nämnde också materialet Tencel, som är ett viskosmaterial med liten miljöpåverkan p.g.a. att den är en textilfiber tillverkad i ett slutet system av förnybar råvara. Produkter tas också fram med stor hänsyn till de som arbetar på odlingarna och i fabrikerna.
åhlenssovrum
I den inredda lägenheten testas hur brett Bra-val sortimentet har blivit och vad som kan förbättras. Här ser dom tydligt vad som saknas, vilka saker som är svårare att göra hållbara m.m. Lägenheten finns dessutom att boka för övernattning. Kul grej! Är du intresserad av detta, länkar vi här: https://www.airbnb.se/rooms/4328915?af=2953517&c=Ahlens
Så, är du intresserad av produkter som tar extra hänsyn till människor och miljö, ska du definitivt kika in på Åhléns.
ahlens_04_010_web

Källa och bilder: ahlens.se

Sofia porträtt

Dela inlägget