Ida testar på homestyling på sin praktik

Vår kursdeltagare Ida gör just nu praktik hos C/O Home i Malmö. Vi bad Ida att berätta lite om sin praktik för att dela med sig till er.

prak-1

Foto: Ida


Hon berättar:
”Jag har precis avslutat min första vecka av 6 som praktikant på C/O Home i Malmö. Företaget samarbetar med Våningen och Villan och utför alla tjänster de erbjuder sina kunder gällande inredning och möblering. Jag blev himla glad att jag fick praktik just här då jag har hört mycket bra om företaget. Jag brukar även gå in i deras butik som de har i Malmö där de skräddarsyr möbler till kunderna, jag tycker mycket om deras sortiment.
Jag mailade C/O Home i början av året och berättade om mig själv och utbildningen. Efter det fick jag möjligheten att komma på ett personligt möte där jag fick visa upp arbetsprover. Jag fick då veta att de sökte en praktikant som kunde börja i februari då det börjar dra igång med mycket stylingar då. 3 veckor senare hade jag fått tjänstledigt från mitt arbete och kunde påbörja min praktik.
Det har varit en fartfylld vecka där homestylingar av bostäder som ska fotograferas för att läggas ut till försäljning varvats med konsulationer där man träffar säljaren för första gången i objektet som ska säljas och går igenom rum för rum vad som behöver göras från säljarens sida innan fotograferingen. Exempelvis plocka undan, flytta möbler, putsa fönster, städa osv. En del tömningar har det blivit också, d.v.s. när man hämtar tillbaka all inredning man använt i sina stylingar efter att lägenheter eller hus har blivit sålda.
prak-2

Foto: Ida


Dagarna börjar ofta på deras stora lager av möbler, mattor, tavlor, växter, gardiner, badrumsartiklar och mycket mer som kan användas i stylingar. Här packar vi ihop inredningen som ska användas under dagen. Därefter bär det av mot olika jobb. Det är viktigt med en bra planering och översikt av vad som ska packas med, beräkna körning o.s.v. då tidspressen är stor. Objekten som stylas är allt från gamla sommarstugor i skogen till lyxiga lägenheter i stan.
Mina förväntningar på praktiken var att jag skulle få lära mig mycket, vilket jag efter bara en vecka kan säga att jag verkligen har gjort. Att få se hur inredare/stylister jobbar i praktiken och få bolla idéer med människor som jobbar med inredning är himla kul och lärorikt.”

Är du kanske också intresserad av att testa på styling av bostäder inför försäljning?

Får du chansen rekommenderar jag dig absolut att testa!

/Sofia

Dela inlägget