Homestaging Heleneborgsgatan 30 Sthlm

S1S_0072För ett tag sedan fick vi in ett homestaging-uppdrag från en kund bosatt på Södermalm i Stockholm. Då jag direkt föll för bostaden och såg dess potential var det ett självklart uppdrag att ta sig an. I tisdags var det dags och jag var i Stockholm och stylade denna lägenhet. En 1,5 rumslägenhet med balkong av bostadstyp sekelskifte på 34 kvm med sovalkov.
Sekelskifte är ju som ni vet inte de nyaste och mest moderna bostäderna i toppskick, men det är just det jag gillar. Att uppskatta och se charmen i dessa typer av bostäder och kunna lyfta och framhäva det med inredningen. Detta fick sätta prägel på själva stylingen, lite gammalt & nött som blandades upp med lite nytt & fräscht för en bra mix.
Eftersom att det var en 1,5 rumslägenhet tänkte jag igenom vilka som skulle kunna vara de potentiella köparna och kom fram till att det är ju inga barnfamiljer som får plats på 34 kvm utan det kommer förmodligen att vara ensamstående eller par. Max 2 st är rimligt att bo i bostaden sett till ytan. Stylingen är då viktig att falla många i smaken oavsett kön varför jag färgmässigt höll mig neutral och lät det gröna från växterna och mässingsdetaljerna bidra till en lite mer levande känsla.
Därefter tänkte jag igenom vilka funktioner och möbleringsalternativ jag kunde få fram. Det är ju trots allt en ganska liten yta men det är viktigt att planera smart och få ut så mycket som möjligt av rummen utan att få det att se övermöblerat ut. Tidigare stod det en stor divansoffa som tog upp hela vardagsrummet te.x. Här fick jag istället in två funktioner i rummet genom att använda mig av en 2-sitssoffa utan divan och en skrivbordshörna. Därigenom visar man två funktioner i rummet, en soffdel och en arbetshörna. Rummet upplevdes dessutom luftigare och större.
Före&efter sthlmstyling april
I köket använde jag mig av ett klaffbord och två stolar, för att visa på en matdel som går att göras mindre och större efter behov vilket är lämpligt, återigen, p.g.a. ytan. Compact living med flera funktioner helt enkelt.
före&efter sthlmsstyling kök
Sovalkoven bestod från början av en brun väggkulör vilket gjorde att det upplevdes väldigt mörkt och instängt då det dessutom inte fanns något fönster som släppte in ljus här. Denna målades vit vilket bidrog till en enorm förbättring.
före&efter sthlmsstyling sovalkov

Eftersom att jag normalt sett jobbar i Göteborg krävdes det stor planering och förarbete då arbetet var i annan ort. Men allt går om man vill och jag är mycket nöjd med resultatet! Vad tycker ni? Visst blev det en enorm skillnad? Jag avslutar med en bild från badrummet och önskar er en fortsatt fin torsdag!

före&efter sthlmsstyling badrum
IMG_0074

Dela inlägget