... ...
top of page

VAD ÄR CERTIFIERAD INREDARE?

En certifiering är en kvalitetsstämpel på att en utbildare intygar att du har de kunskaper som krävs inom ett specifikt område. På den här sidan berättar vi mer om vad en Certifierad Inredare är och vikten av att välja en väletablerad utbildare för att öka dina möjligheter till jobb.

iStock-1371073796.jpg

Vad innebär en certifiering till Inredare?

En certifierad inredare är en person som genomgått en formell utbildning inom inredning och har erhållit ett certifikat som bevis på sin kompetens och kvalifikation. Certifieringen tjänar som ett kvalitetsmärke och indikerar att inredaren uppfyller vissa branschstandarder och krav.

Vår certifiering till Certifierad Inredare, Homestagingkonsult och/eller Inredningsstylist innebär att vi garanterar att du håller en viss kvalitet när du är klar med din utbildning, vilket hos oss är väldigt hög. Våra elever har ett gott rykte i branschen eftersom företag vet att de är kompetenta.

Kan jag arbeta som inredare utan en certifiering?

Ja, du kan arbeta som inredare utan att ha erhållit en certifiering eller annan utbildning. Vägen för att lyckas är däremot längre då du själv behöver samla på dig kunskap från flera olika instanser. Genom att gå en utbildning får du allt du behöver kunna paketerat så att du vet att du har vad som krävs när det är dags för dig att söka jobb.

Huvudskillnaden mellan att vara certifierad och icke-certifierad ligger alltså i den formella bekräftelsen på ens kompetens. Med ett certifikat kan du som inredare visa potentiella kunder och arbetsgivare att du uppfyller vissa branschstandarder och kan det som krävs för att skapa funktionella och estetiska inredningsmiljöer.

Men det är viktigt att notera att även om certifiering kan öka trovärdigheten och skapa förtroende, är det inte en garanti för arbete eller framgång. Många framstående inredare har ingen formell certifiering men har istället byggt upp sitt rykte genom erfarenhet, nätverkande och genom att leverera kvalitativt arbete.

iStock-1342231645 (kopia).jpg
D0A2972.jpg

Hur vet jag vilken utbildning jag ska välja?

Eftersom det finns många oseriösa aktörer på marknaden, och vissa utbildningar utfärdar certifikat utan en gedigen kvalitetsgranskning, bör man vara försiktig när man väljer en inredningsutbildning.

Genom att göra noggranna efterforskningar och ställa de rätta frågorna kan man undvika oseriösa aktörer och se till att den utbildning man väljer kommer att gynna ens karriär som inredare.

Vill du veta mer om hur du ska tänka och vilka frågor du bör ställa när du väljer utbildare? Klicka på länken nedan!

Vad är skillnaden Inredare och Inredningsarkitekt?

Inredningsbranschen är bred och det finns massor med olika vägar att gå. Beroende på vad du vill jobba med krävs det olika branschstandarder och krav. En vanlig missuppfattning är att Inredare och Inredningsarkitekt är samma sak.

Det är stor skillnad på dessa yrkesroller, både i arbetsuppgifter men framförallt i vilken typ av utbildning som krävs för att få kalla dig Inredningsarkitekt.

Läs mer om skillnaderna i vårt blogginlägg länkat nedan!

Jobba som inredare homestagingkonsult inredningsstylist
bottom of page