Gabriella fick en drömstart på utbildningen

Gabriella påbörjade i mars sin utbildning till Inredare & homestagingkonsult hos oss. Hon har redan hunnit med att ha praktik samt fått en anställning som inredningsstylist. Hon gjorde sin praktik hos inredningsbyrån Grey Deco och fick efter det prov-styla en lägenhet för Intro Inred där hon fick anställning. Vi har gjort en intervju med Gabriella om hennes praktik som ni kan läsa här nedan.

  • Hur fick du din praktikplats?

Jag såg att dom la ut en annons på sin instagram-sida om att dom sökte en praktikant så jag mailade in mitt cv och skrev lite kort om mig och varför jag ville praktisera hos dom. En vecka senare fick jag komma och träffa dom, där jag berättade lite mer om mig och dom om hur dom jobbade osv. Bara någon vecka efter det så började jag min praktik hos dom. Jag kommer vara evigt tacksam för den här praktiken. Kunde inte fått en bättre start.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter – vad fick du göra?

Jag har fått vara med på nästan allt som dom har gjort. Allt från kollage till kommande stylingar, till att packa ihop, styla, tömma lägenheter, vart med på visningskollar etc.

  • Vad har varit det bästa med praktiken tycker du?

Det var absolut många bra saker med den här praktiken, men den absolut bästa var nog att få en inblick i hur allt går till. Det är så mycket jobb bakom varje styling. Tack vare den här parktiken så är jag nu 200% säker på att det här vill jag göra.

  • Vad hade du för förväntningar på praktiken? Har det uppfyllt dina förväntningar?

Mina förväntningar var mest att jag skulle få en inblick i hur det ser ut och att jag så klart skulle få lära mig en del. MEN att jag skulle få lära mig såhär mycket, att det skulle vara SÅ ROLIGT trodde jag inte. Dom var verkligen helt fantastiska och jag fick lära mig så mycket mer än vad jag hade förväntat mig.

  • Vad är det roligaste du fått göra?

Att styla utan tvekan. Att få rikta in sig på en målgrupp och göra olika stylingar. Ingen var den andra lik.  Jag fick styla ett kök och ett barnrum som båda var lite extra roliga.
IMG_3860

Fotograf: Krister Engström. Mäklare: Stadshem. Styling: Grey Deco

  • Är det styling du vill arbeta med, eller vad har du för drömmar & mål arbetsmässigt?

Det här är det ENDA jag kan tänka mig göra nu. Att vara ute på den här praktiken var nog ett av dom bästa besluten jag gjort yrkesmässigt.

  • Hur viktigt är det att göra praktik för ökad insikt i branschen tycker du? Känner du att du fått mer ”kött på benen” nu?

Jag rekommenderar verkligen alla som har möjlighet till praktik, gör det!! Det går aldrig att läsa till sig något hur det är i praktiken. Det går bara att uppleva. Det är så mycket mer jobb än vad man tror, men också så mycket roligare än vad man kanske kan tro.
När ni är på praktik så våga fråga! Man kan bara lära sig mer. Fråga hur dom tänker när dom stylar ett rum. Har ni stylat något och dom sedan kanske flyttar runt på sakerna ni har placerat. Fråga varför, så lär man sig det till nästa gång. Sug åt er allt ni kan och ha roligt!

Vi säger stort grattis till Gabriella till hennes anställning som inredningsstylist hos Intro Inred! Gör verklighet av dina drömmar du också!

IMG_0074

Dela inlägget