Frida fick praktik och jobb hos inredningsdesigner

Vår kursdeltagare Frida, som utbildar sig till inredare & homestagingkonsult hos oss, fick praktik hos inredningsdesignern Cathy Walker som driver den relativt nystartade firman Lillybox i Kinna (sedan mars 2016). Efter praktiken blev hon erbjuden anställning. Vi har gjort en intervju med Frida om hennes praktik som ni får ta del av här nedan.

  • Hur fick du din praktikplats?

Jag fick min praktikplats genom en nyfunnen vän. Hon skrev till mig och berättade att Cathy söker en som hon kan lära upp och att hon hade berättat om mig, varpå Cathy blev glad och kontaktade mig.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter – vad får du göra?

Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande vilket är jättekul! Min allra första dag fick jag i uppdrag att sätta ihop ett helt inredningskoncept till en familjs semesterhus i Cannes,  Frankrike. Skrämd men överlycklig satte jag igång mitt arbete som blev jättebra. Cathy gillade det och kunden blev jättenöjd! Jag har även skissat ihop en egendesignad tapet till en kund och knåpat ihop egendesignade underreden till cafébord som, om jag inte missminner mig helt, ska till kontor i bl.a. New York och Amsterdam. Jag har varit med Cathy på några olika föreläsningar för att få se och lära ännu mer. Jag har satt ihop moodboards till ett projekt där ett hotells takterass i Göteborg skall inredas samt varit med vid hela installationen av Sigmas rekryteringscafé på Lindholmen i Göteborg.

20161020_154431

Foto: Frida Hedenskog

  • Vad är det bästa med praktiken tycker du?

Det bästa med praktiken är så klart att man får komma ut i yrket och arbeta på riktigt och att man genom det lär sig så mycket praktiskt. Jag får också lära mig allt runt omkring, så som vikten av att arbeta strukturerat, prioritera tiden rätt samt hur mycket ekonomiskt ansvar arbetet innebär. Att få vara med vid en hel installation t.ex. var väldigt betydelsefullt då jag lärde mig hur otroligt mycket planering, strukturering och hårt arbete som läggs ner för att slutresultatet ska bli perfekt.

  • Vad hade du för förväntningar på praktiken? Har det uppfyllt dina förväntningar?

De förväntningar jag hade var väl att få vara delaktig i hennes arbete och lära mig så mycket som möjligt, vilket jag känner att jag har fått. Eftersom jag aldrig tidigare har arbetat i yrket visste jag inte heller vad jag skulle förvänta mig.

  • Vilka har varit de roligaste arbetsuppgifterna?

Oj, det är lite svårt att svara på eftersom allt har varit roligt. Men som nämnt tidigare får jag nog säga att vara delaktig i installationen av Sigmas rekryteringscafé har varit roligast. Det var givetvis otroligt kul när jag fick i uppdrag att sätta ihop ett helt inredningskoncept på min första dag med!

20160923_091740

Foto: Frida Hedenskog

  • Vad har du för drömmar & mål arbetsmässigt? 

Drömmen och målet är såklart att lyckas inom yrket genom att skapa unika miljöer och göra kunder nöjda! Under min praktik har även ett mål och en dröm varit att få jobb hos Cathy då jag vet att hon måste anställa en till för att hinna med allt och hörrni, hon har erbjudit mig jobb! [😊] Känns overkligt och obeskrivligt roligt!

  • Hur viktigt är det att göra praktik för ökat insikt i branschen tycker du? Känner du att du har fått mer ”kött på benen” nu?

Att ha praktik är otroligt viktigt och lärorikt just för att få ”kött på benen” och ökad insikt i yrket. Jag har alltid tyckt att praktik är ett otroligt tillfälle för att få lära samt få in en fot i branschen. Det är så mycket av det praktiska arbetet man inte kan lära sig genom enbart studier utan måste läras genom att arbeta. Jag har absolut fått mer ”kött på benen” nu, även om jag fortfarande har otroligt mycket mer att lära. Praktiken har definitivt tagit mig en bra bit på vägen!
Vi är så oerhört glada för Frida som verkligen visar att praktik kan leda till jobb så har du möjlighet att praktisera, ta chansen! Avslutningsvis, stort grattis Frida!

lillybox.com @lillybox_interiors

Ha en fin tisdag!

Dela inlägget