Följ med vår medarbetare Ulrika på hennes sommar

Kommande veckor kommer ni att få lära känna våra lärare lite extra- då de beskriver sina förväntningar på sommaren. Först ut är Ulrika!
vi
Min sommar kommer främst  att handla om att ”bara VARA” med mina barn ( och min sambo Martin ), Havanna och Morris. Lata dagar, som man kallar det ( just ”lata” är dock inte riktigt sanningsenligt med en 5- och en 2 åring, hahah ) och helt enkelt ta dagens som den kommer. Långdragna frukostar, blandat med lek och finurliga konversationer, som mynnar ut i bärplock och studsmattehoppning i trädgården.

Havanna.jpg   morranDetta år har min sambo nytt jobb och kommer inte att ha semester, så det det blir ingen långresa i år. Det gör inte oss något dock, då vår familj älskar att ta små dagsturer till havet, skogen eller Österlen. Älskar omgivningarna runt vårt hem!
Vi är även experter på att spendera pengar på fika, mat och prylar i alla småbutiker och country-shops vi stannar till vid. En favorit är Kabusa Design Factory som bjuder på både mode, inredning och kul prylar. Enbart 7 min från hemma har vi även en underbar butik vid namn Fine and Dandy, som har superhärliga inredningsprylar, rumsdofter, delikatesser och fantastisk service. Ett plus är at det ligger precis vid en underbar restaurang med närodlat, och familjär känsla i rustik miljö !
Andrea-Berlin-5045
FineDandy
Ett givet stopp på sommarrundorna är  Hörte Brygga där vi förtär en underbar Picknick korg och Öl, medan barnen springer rundor runt oss. Kolla bara korgen- mums!
hörte__mmcompress-normal__
MINST en dag kommer att spenderas i skogen, vid Torups slott, nära oss, där vi bygger vättebo och flyr undan troll ( I skåne finns MASSOR av vättar och troll, väl värt ett besök ). – Detta är en favorit för barnen, likaså Tirups Örtagård och Mandelmanns, som bjuder på lekfulla, slingrande stigar och spännande klättermöjligheter. Det finns mängder av härliga ställen att besöka, listan kan göras lång…Oriental Vintage, Rörums Retro, Kronovalls vinslott- för att namedroppa några.
Image.ashx   bokskogochäng554
images  DSC_0168
Under ledigheten kommer vi även att spendera ca en vecka hos släkten i Danmark. Det blir glasstopp, häst och vagn- och båttur i pittoreska Mariager och strosande i underbara Århus.
Mariager  svanenmariagerfjord2
aarhus-302255
Mindre idylliskt, men ack SÅ KUL för barnen väntar även ett besök på Djurs Sommerland. Puhaaa…..Giv mig styrka….;-P Kolla bara på ”bondgårdslandet”, kan föreställa mig barnen puttra fram i traktorerna och tjuta av glädje. ( Eventuella gnäll, och konflikter väljer jag bort i min dröm om denna sommar, haha )
djurs-sommerland-bondegårdsland
Något som jag personligen ser väldigt mycket framemot är en vistelse på The Norrmans Bed och Breakfast i Danmark. Hit ska jag och min sambo åka med goda vänner ( BARNFRITT ), och jag hoppas på att insupa en inspirerande och alldeles underbar miljö! Här nedan delar jag några bilder från Krickelins blogg ( då jag ÄN så länge inte varit där för att ta egna bilder ). The Norrmans har för övrigt, ett av de härligaste instagram kontona, enligt mig:)
the-norrmans-2_Krickelin_lagerqvist-10
The norrmans
the-norrmans-2_Krickelin_lagerqvist-9.jpg
Utan tvekan kommer vi att besöka den fantastiska stranden vid ”saltan” ( Ystad Saltsjöbad ) mer än en gång. Kan hända att vi checkar in oss på Spa:et eller åtminstone poolområdet några dagar. Området runt Saltan har allt, vacker natur, hav, lekplatser och god mat och dryck!
2825469_56_z
I slutet av sommaren väntar en dag i kärlekens tecken- bröllop för min kusin! Det ska bli kul, gott och spirande! Det är något magiskt med bröllop. Att fira kärleken…vad kan vara bättre?
Mina förväntningar på denna sommar är helt enkelt att få njuta av nuet med kärlek och umgänge – med mina barn, sambo, vänner, familj och inspirerande miljöer! 
Önskar Er en GLAD och kärleksfull SOMMAR! /Ulrika

Dela inlägget