Feng shui förbättrar vår hälsa

Ni som följer oss på instagram har säkert sett att Jannice Wistrand, som driver bloggen Add Simplicity, har varit och föreläst på vår kursträff i Stockholm. Himla kul tycker vi, då vi gillar henne och det hon gör skarpt! Jannice blev dessutom utsedd till årets inredningsbloggare 2017 och det som känns kul med att det var just hon som vann, det är att hon inspirerar oss att skapa hem som bygger på harmoni och balans; där välbefinnandet är det centrala = feng shui.
edsda-2017-blogg-jannice-700x394
Feng shui går vi igenom i några av våra kurser (våra längre kurser). Vi får väldigt olika respons vad gäller feng shui, en del fattar grejen och gillar det direkt medan det för vissa kan upplevas nästan lite flummigt och svårt att greppa. Det är absolut ett ämne som tar olika lång tid för oss att förstå men ett tips är att verkligen ge det tid för det är så otroligt viktigt och intressant när man lär sig att förstå syftet med det.
Så vad är då feng shui?
Jo, det är en kinesisk lära om energier och balans. Hur ska vi möblera, färgsätta, jobba med former och material för att uppnå harmoni, trivsel och balans? Det som är bra med feng shui, det är att alla kan tillämpa det, oavsett vilken inredningsstil man tycker om. Man kan jobba med det överallt, såväl i hemmet som på arbetsplatsen.
Varför är det viktigt att tillämpa feng shui?
Att tillämpa feng shui i inredningen förbättrar vår hälsa, kreativitet, produktivitet och även våra relationer. Att skapa hållbara hem som ger oss bra energi är definitivt något vi ska sträva efter och där hjälper feng shui till på vägen.
Ni har säkert varit med om att ni kommit in i ett rum där ni känt obalans, men kanske har ni inte kunnat sätta finger på vad det är eller varför ni känner så. Svaret är att det har med feng shui att göra. I feng shui pratar man om 5 olika element, vilka är trä, jord, metall, eld och vatten. Dessa element ska finnas representerade och man ska sträva efter att ha en jämn balans dem emellan.
Det som är kul är att man aldrig blir fullärd när det gäller feng shui. Man ska se det som ett sätt att leva, för att kunna tillämpa det på bästa sätt. Med feng shui frigör du energi, skapar hållbara inredningar och skapar ordning i ditt liv. Och vem vill inte det?

Ni hittar Jannices blogg här.

Ha en fin dag!

/Sofia

Dela inlägget