Färgsättning höst 2016

instagram 161028.jpg

Nu är vi mitt i hösten och tittar man ut (beroende på var man bor) så kan man se orange löv lite varstans. Även om man inte firar Halloween är detta ett ypperligt tillfälle att studera färgsättningen i naturen. Inte minst för att det är ett bra sätt att smygstarta färgåret 2017, där årets antagligen viktigaste färg är brunt och brända toner av rött, orange och puderrosa med mycket svärta.

Orange är såklart en färg man tänker direkt på inför Halloween, men vet ni förresten varför orange & svart är halloweenfärger?

Den svarta färgen representerar det döda och de långa mörka nätterna som nu kommer med vintern. Denna dagen inträffade den sista höstdagen och var enligt kelterna (på Irland, där Halloween sägs ha sitt ursprung) den dag då gränsen mellan de levande och de döda luckrades upp och magiska saker kunde hända. Man klädde då ut sig och tände eldar, för att skrämma bort onda krafter. Det föll sig naturligt att det var svart som skulle vara denna öppna dörr mellan det levande och det döda.

Den orangea färgen i Halloweensammanhang kommer inte från Irland, utan senare, från USA när man började skära ut pumpor. På Irland var det tradition att skära ut potatis och rotfrukter, fylla med kol eller ljus och fira höstskörden. Orange är också höstens färg såklart, med naturens alla vackra skiftningar.

Som lite inspiration vill jag bjuda på mina absoluta favoriter vad gäller färgsättning och material just nu. Det är brända toner, brunt, orange och många olika strukturer som i denna färgsättning fungerar väl tillsammans. Bilderna är tagna för Dagny Fargestudio av fotograf Margaret De Lange.

Njut av er fredag!

Anna

dagny-fargestudio-fotograf-margaret-de-lange-stylist-kirsten-visdal-6

Orange sammetskudde, stickad rosa kudde med svärta och cognacsfärgad skinnsoffa fungerar väl tillsammans med det kalla marmorbordet.


 
dagny-fargestudio-fotograf-margaret-de-lange-stylist-kirsten-visdal-3

Den gröna färgen i marmorn återfinns i den finstickade pläden.


 
dagny-fargestudio-fotograf-margaret-de-lange-stylist-kirsten-visdal-1

Här tar man hjälp av färgerna för att skapa en helhet när man blandar matta & blanka ytor. Ser du färgvariationen i väggen? Där återfinns många av färgerna på inredningsdetaljerna.


 
 

Dela inlägget