Färgsätt utifrån inspirationsbild

instagram141126
När man arbetar med inredning är färgen den inredningsdetalj som påverkar oss allra mest. Med färg kan man skapa stämning och få människor att känna sig avslappnade eller tvärtom – skapa en uppiggande effekt. Det finns många olika sätt att få inspiration till en färgsättning. Vi har tidigare nämnt att naturen är ett bra hjälpmedel. Här kommer ytterligare ett tips. Man kan också ta hjälp av inspirationsbilder, vilka kan vara bilder på vad som helst och inte bara inredning. Utifrån bilden plockar man ut färger och tar sedan fram ett möbel- och inredningsförslag av dessa färger.
Vi visar ovan ett exempel där vi utgått från en inspirationsbild med härliga färger, plockat ut en färgsättning med hjälp av NCS-Navigatorn och sedan satt samman ett förslag utifrån dessa färger. Smart va?
Tänk gärna utanför ramarna när ni ska hitta inspiration. Färgsättningen är halva inredningen och därför viktig att den blir rätt och trivsam. Självklart är färgsättning individuellt men glöm inte att färgsätta efter den känsla du eftersträvar i rummet.

Vi önskar er en fin dag!

Emmie&Sofia

Dela inlägget