Exotisk inredningsstil

b684f33eac839bb40187b9acf8f1c393På 1600-talet fick västvärlden inspiration från andra delar av världen, då bland annat den exotiska stilen upptäcktes. Stilens typiska kännetecken är de livliga och starka färgerna och de ovanliga materialen. Dessa är blandade och karaktären på föremålen är högst skiftande.
Träföremål passar bra in här, som t.ex. grovt tillhuggna skulpturer, vackert snidade möbler, bambu, rotting och fyll gärna på med växter med stora palmblad. Här är allt ett hantverk som tillverkats efter traditioner sedan lång tid tillbaka och därför är denna stil en motsats till västvärldens massproduktion.
När man plockar föremål ur denna stil bör man verkligen älska föremålen. Väggarna ska gärna ha en matt jordfärgad kulör eller tapeter med strukturer som gräs eller bambu. Textilier ska vara enkla utan några tofsar eller krusiduller, men materialet kan vara vilket som.f5c0b99bf36dbe9778be3ca52e2b2905
Färgerna är olika beroende på vilket land man väljer, men de har en en sak är gemensamt. De kommer av naturliga pigment och därför finns många jordfärger, gröna och röda nyanser. T.ex. så är de kinesiska färgerna ofta starkt gröna, blå och kraftfullt röda medan de japanska är bleka i sin färgskala med vitt, ljust grönt gult och ockrafärgat.

 exotisk stil

Visst är stilen inbjudande?

Emmie mörkare

Trevlig torsdag!

Emmie

Dela inlägget