Emma fick praktik på Mio

Vår kursdeltagare Emma, som utbildar sig till inredare & homestagingkonsult hos oss, har gjort sin praktik på Mio i Hudiksvall. Vi bad henne berätta lite om sin praktik, för att dela med sig till övriga elever och även till er som är intresserade av våra kurser och funderar på vilka olika alternativ det finns vad gäller praktik och arbete inom inredning. Branschen är väldigt bred och full av möjligheter, vilket ni säkert märker när ni ser bredden av vart våra elever får praktik och/eller arbeten. 
Emma berättar: 

”Jag praktiserade på Mio under tre veckor och fick en bra insikt i hela företaget. Mio i Hudiksvall är inte bara en möbelbutik utan ägarna jobbar även med inredningsuppdrag mot privatpersoner och företag. Jag fick bra insikt i hur dom jobbar med dessa kunder och hur dom går till väga.

När jag kom till Mio hade dom börjat att göra om butiken efter rean. Jag fick då följa med ägaren Micke när han visade mig hur man ska tänka och se hur han hade börjat göra om olika avdelningar. Man stylar om butiken efter något som kallas kundvarvspärm, där ser man hur Mio tipsar om hur butiken ska se ut, med fokuspunkter och tempoväxlingar. Ibland följer man den och ibland har man fria händer men tar tips utifrån pärmen.

Jag fick då ansvar över matsalsavdelningen vilket innebar väldigt många bord! Detta kändes väldigt roligt, nervöst och spännande.

Jag kollade mycket i boken och frågade min handledare titt som tätt. Jobbade mycket med att tänka på färgsättning och att försöka att få allt intressant men inte rörigt, mycket ett tänka på! Det ska ju som sagt sälja så det är en väldig skillnad på detta och att inreda någons hem.

Detta var så otroligt lärorikt och jag har fått ett så bra tänk över hur en butik fungerar och hur man verkligen måste jobba för att få fram ett bra resultat i en butik.

Ägarna var mycket nöjda med mitt jobb och jag känner mig otroligt stolt och glad över min prestation.”

image

Foto & styling: Emma Färlin

Tack Emma, för att du ville dela med dig av din praktik!

img_0074

Dela inlägget