Emma fick ett inredningsuppdrag

Vår kursdeltagare Emma, som utbildar sig till inredare & homestagingkonsult hos oss, har fått jobba med ett riktigt inredningsuppdrag i praktiken. 
Det är ofta slump, kontakter, rätt timing etc leder till någonting man inte förväntat sig – någonting som kan bli väldigt bra!
Hon berättar:
”Det började i samband med att jag gjorde uppgiften där man skulle undersöka bostadsmarknaden. Jag ringde runt till två mäklare, varav den ena blev intresserad av min utbildning och vad jag gjorde. Detta var i somras och jag berättade då om min utbildning och vad jag lärt mig/skulle få lära mig. Det hela slutade med att vi bestämde ett möte hemma hos henne och hennes man.
Dom var intresserade av att jag skulle hjälpa dom att få ihop deras hem, som dom flyttat in i 2006. Det var ett jättefint hus i klassisk stil med kakelugn, högt i tak, stuckaturer och många andra guldklimpar som får en att bli helt snurrig. Dom hade det väldigt fint redan men det behövdes knytas ihop stilmässigt. Det var totalt 14 rum som skulle göras i ordning; tre sovrum, en gäst-sida av huset, ett kök och en punchveranda.

dsc02060

Foto & Inredare: Emma Färlin


Jag åkte hem och funderade och satte sedan ihop ett kombinerat moodboard & kollage, då tiden var knapp (det var en deadline på ca 2 ½ månad tills det skulle stå klart). Jag var väldigt tydlig från första början med att jag inte var färdigutbildad och vi kom överens om att ha en öppen dialog och ta det lite som det kommer. Vi var iväg på shoppingturer tillsammans, jag skickade listor på hemsidor med saker som jag tyckte behövdes o.s.v. Kunden beställde allt själv och vi förde hela tiden en dialog ang. budgeten.
Detta var inte ett jobb som enligt läran var ”by the book” men fungerade ändå bra, tyckte både kunden och jag. Jag är väldigt snabb när jag ser ett hus med att få igång mina tankar om hur jag tycker att det ska se ut och får direkt ideér som rullande bilder framför mig vilket jag tror är en fördel.
Sammanfattningsvis: Detta var så otroligt roligt och fungerade väldigt bra. Jag känner att det var ett väldigt bra första arbete att få och bra att ha i sin portfolio. Så himla kul verkligen. Är så tacksam för att kunden släppte in mig deras hem.”

Tack Emma för att du delade med dig av ditt arbete. Vi hoppas att det skall inspirera till att våga visa framfötterna; tänk så bra det kan bli!

Ha en riktigt fin helg alla!

Dela inlägget