Efter ett personligt mail till stylisten Pella Hedeby var praktikplatsen hennes

Susanna Säfsund, som läser till inredare hos oss, har gjort praktik hos stylisten Pella Hedeby. Pella jobbar på en reklambyrå som heter Futurniture och är stylist för bl.a. Ikea Livet Hemma. Häng med i vår intervju med Susanna nedan.

  • Hur fick du din praktikplats?

Jag fick min praktikplats genom att jag skrev ett personligt mail till Pella Hedeby som jag ville ha som handledare. Hon jobbar på en reklambyrå som heter Futurniture och är stylist för bl.a. Ikea Livet Hemma. Jag berättade om mig själv, min livssituation och om varför jag ville vara just hos henne. Redan där fick vi en bra kontakt och efter det fick jag komma på ett möte och sen var praktikplatsen min.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter – vad fick du göra?

Jag fick hoppa in mitt i arbetsprocessen med allt vad det innebar. Skissa på nya inlägg, göra moodboards på ideér, vara med på möten, ordna med rekvisita, förberedelser inför fotograferingar (måla, bygga, stryka mm) och sen vara kreativt bollplank på fotograferingarna.

  • Vad har varit det bästa med praktiken tycker du?

Det bästa med denna period har varit att jag fått jobba i en grupp med fantastiskt begåvade tjejer som delar min passion för inredning. Jag kände mig direkt som en i gänget och jag fick en viktig inblick i hur jobbet som inredare/stylist ser ut. Hur mycket jobb det är bakom varje perfekt bild. 
ikea_inred_med_korgar_inspiration_1

Foto: Ragnar Ómarsson. Stylist: Pella Hedeby

Stylistassistenter: Alicia Sjöström och Susanna Säfsund

  • Vad hade du för förväntningar på praktiken? Uppfyllde det dina förväntningar?

Jag hade inga speciella förväntningar mer än att jag skulle haka på som extra-assistent i 2 mån. Jag har fått vara med på allt i hela processen från idé till slutprodukt och det har varit fantastiskt!

  • Vad var det roligaste du fick göra?

Allt har faktiskt varit inspirerande eftersom det är ett så varierat jobb. Men att hitta nya ideér och göra moodboards till att sen åka på location och förverkliga dem på bild är extra kul.

  • Är detta något du skulle kunna tänka dig att arbeta med efter utbildningen, eller vad har du för drömmar & mål arbetsmässigt?

Jag sökte mig till Pella eftersom jag ville ha mer inblick i styling och fotograferingar. Nu efteråt känner jag att det är rätt för mig, så här jag vill jobba!

  • Hur viktigt är det att göra praktik för ökad insikt i branschen tycker du? Känner du att du fått mer ”kött på benen” nu?

Praktiken är oerhört viktig! Man måste ut och se yrket från andra sidan och man får erfarenheter som ingen skola kan lära ut. Jag har definitivt fått insikt i hur jag vill jobba med inredning.
ikea_IVAR_palett_inspiration_1

Foto: Ragnar Ómarsson. Stylist: Pella Hedeby

Stylistassistenter: Alicia Sjöström och Susanna Säfsund

  • Vad har du för tips & råd till andra som ska ut på praktik?

Mitt råd är att fundera ordentligt på vad du vill göra på praktiken. Vad för nytt vill du lära dig eller hur vill du nischa dig senare i branschen? Jag personligen hade bara ett mål i sikte. Jag ville gå med Pella Hedeby och se hur hon jobbade och få insikt i en stylist arbetsvardag. Hon var den enda jag kontaktade och jag gjorde det långt i förväg för att kunna vara så flexibel som möjligt tidsmässigt samt att konkurrensen kan vara tuff bland praktikplatser.

Våga skriva det där mailet om du vill ha en speciell praktik som betyder nåt för dig, och var ute i god tid!:)

IMG_0074

Dela inlägget