Cathrine blev inredare & mäklarassistent

Cathrine Danielsson är precis färdigutbildad certifierad inredare med säljkompetens och har redan fått jobb som inredare och mäklarassistent hos Svensk Fastighetsförmedling. Jag har gjort en intervju med Cathrine, som ni får ta del av här nedan.

Hur fick du jobbet? Hjälpte utbildningen dig att få det här jobbet? Det hela började med att vi sålde vår första lägenhet med Svensk Fastighetsförmedling. När vi sedan skulle sälja vårt hus på landet för att flytta in till centrum igen så föll valet återigen på Svenskfast. Det var första gången jag fick frågan, lite på skoj om jag inte skulle kunna styla för dem. Då lät det ju lockande, och eftersom jag alltid varit intresserad av inredning så kunde jag inte släppa tanken. Men jag kände att jag ville ha en utbildning i ryggen. Så jag valde Inredningskurser.se eftersom jag både hört och läst gott om denna utbildning. Att läsa på distans var toppen då vi har två små barn och min man jobbade utomlands halva veckorna. Efter vår flytt från huset på landet så köpte vi en lägenhet under tiden som vi letade efter vårt drömhus i centrum. Då kom vi i kontakt med Mathilda på Svenskfast som undrade om jag kunde styla för dem nu och jag sa ja. Jag startade en enskild firma och körde igång. Sedan kom frågan om jag kunde tänka mig att bli mäklare istället. Det lät ju väldigt roligt men jag var ju inte klar med min utbildning som inredare ännu. Då blev jag mäklarassistent istället och det jobbar jag som idag. Jag stylar även hus och lägenheter inför försäljning och den kombinationen är toppen!
Berätta om dina arbetsuppgifter, vad får du göra? Hur kan en dag se ut? En dag med styling går till så att mäklarna först bokar upp ett möte åt mig med kunden. Där går vi igenom allt som behöver fixas innan fotograferingen. Jag skriver ner allt som vi går igenom och skickar sedan denna att-göra-lista till kunden. Strax innan fotograferingen kommer jag in och stylar och gör sista touchen med vackra blomster och kuddar och plädar m.m.
En dag på kontoret, här gör jag allt ifrån att svara i telefon till att boka upp tider med banken för tillträden. Likvidavräkningar, visningsmappar, marknadsföring m.m. Det är alltid något nytt på gång och dagarna går väldigt fort. Man är som spindeln i nätet på kontoret och ser till att hjälpa mäklarna på bästa sätt
cd2
Hur mycket känner du att utbildningen hjälper dig i ditt arbete? Mer än jag tänker på tror jag. Den ligger ju där, kunskapen utan att jag analyserar det. Jag vågar mer tror jag
Vad har du mest nytta av från utbildningen, sett till dina arbetsuppgifter? Jag har användning av både färgläran och feng shui när jag stylar. Och jag märker att jag ser bilderna i visningsmapparna på ett annat sätt än jag kanske hade gjort innan. Man ser mer hur bilderna ska ligga för att ögat ska dras till bilderna
Vad är det bästa och roligaste med ditt arbete? Att man träffar mycket folk. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Det är kreativt och fartfyllt och jag älskar det!
Vad var det som gjorde att du vågade ta steget och satsa på en inredningsutbildning? Jag tröttnade på mitt gamla jobb och jag ville utvecklas. Jag har alltid varit intresserad av inredning och jag är florist i grunden. Detta kändes som ett naturligt steg för mig. Jag hade familj och vänner runt omkring mig som trodde på mig. Om jag sedan blir mäklare så har jag ju inredningsutbildningen i ryggen och det tillsammans med floristutbildningen ger mig en bra helhet som mäklare då jag kan göra hela biten själv
Vad har du för tips & råd till andra som funderar på att följa sina drömmar och utbilda sig inom inredning? Tänk inte för mycket, bara gör det. Lyssna inte på vad andra tycker eller tänker. Lyssna på din egen magkänsla. Följ dina drömmar och våga, annars kommer man inte vidare

Tack Cathrine, för att du ville dela med dig av detta! Jag är säker på att det inspirerar många där ute! Stort lycka till framöver med ditt nya arbete!

/Sofia

Dela inlägget