Att lyckas med sängbordet

Image

För att lyckas med att arrangera en trevlig och trivsam sängplats är det viktigt att lägga lite extra energi på sängbordet. Detta gäller både för er som läser inredning & homestaging. Det är rätt lätt att få till ett lyckat sängbord, bara man vet reglerna.

Vad gäller sängbord, tycker jag personligen att det är viktigt att det finns förvaring. Ibland kan man dock tumma på detta om det är ett väldigt unikt sängbord.

Detta ska du tänka på:

1. Belysningen. Det är det absolut viktigaste. Välj en sänglampa som passar, är funktionell (för det du vill ha den till: mysbelysning, läslampa) & gärna lite speciell. Jag tycker att lampor är ett bra sätt att få in lite karaktär i inredningen.

2. Eftersom lampan ger höjd åt bordet, behöver vi även någon som “grundar det” lite. Det kan vara t.ex. några böcker eller en bricka.

3. Det sista du bör tillsätta för att få till det är något vackert som t.ex. en blomma. Det kan vara en liten skulptur, en prydnadssak, en vacker vattenbringare eller något annat personligt föremål du tycker om.

Då sammanfattar vi:

– Något högt (vanligtvis en lampa)

– Något lågt som grundar arrangemanget, liggande t.ex. böcker

– En vacker prydnadssak (kan naturligtvis vara något med funktion också)

 

Dela inlägget