Att jobba som inredningsförsäljare

Denna veckan tänkte vi att ni skulle få en inblick i ännu ett inredningsrelaterat arbete som en av våra kursdeltagare fått. Den här gången är det Sara vi har intervjuat, som nyligen fått jobb som inredningsförsäljare i en bygg- & järnhandel som även säljer golv, tapeter, färg m.m. Sara började hos oss i januari och kan tack vare sina kunskaper från utbildningen få många kunder nöjda & fatta bra köpbeslut. Häng med i vår intervju med Sara nedan.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter – vad ingår? Hur ser en dag ut?

Jag är anställd som inredningsförsäljare och till mina arbetsuppgifter hör att ge råd till kunder angående tapeter, våtrumsytor såsom golv,- och väggkakel, golvmaterial samt färger. Jag hjälper dem med att ta beslut och delar med mig av vad jag kan inom inredning. Jag är även med och köper in nya tapeter osv. tillsammans med en kollega. En vanlig dag på inredningssidan i butiken består av många uppgifter. Jag talar och ger råd till kunder, hjälper dem att bestämma sig om val av färg, tapeter osv. Jag ringer upp leverantörer och gör beställningar, gör inköp till butiken och ser till att avdelningen är snygg och att allt är i sin ordning. Eftersom det är en stor byggbutik så finns det ett stort urval av olika färger som jag fått lära mig om, vilket jag också tycker att är jättekul!
färgsektion

  • Hur fick du jobbet? Hjälpte utbildningen dig att få det här jobbet?

Då jag var 18 år flyttade jag till Norge där jag jobbade i ett år på en inredningsbutik. Då jag flyttade hem till Finland började jag jobba på hemvården, vilket jag inte alls trivdes med. Jag började studera till inredare hos inredningskurser.se och ringde upp köpmannen på butiken jag nu jobbar på. Jag fick komma på intervju och berättade för honom att jag studerar till inredare och lite vad utbildningen innehåller och han var jätteintresserad och sa att de skulle behöva någon som faktiskt kan om inredning och då fick jag jobbet. Dock kom vi överens om tillsvidare anställning, då jag inte ännu är färdig med studierna.

  • Hur mycket känner du att utbildningen hjälper dig i ditt arbete?

Massor! Det är många kunder som är osäkra kring val av färg på väggar osv. och då kan jag med hjälp av det jag lärt mig vägleda dem bättre och kunden känner sig säkrare på sitt slutliga val. T.ex. före utbildningen så tänkte jag aldrig på att färger i ett rum kunde bete sig annorlunda beroende på åt vilket väderstreck fönstret i rummet vetter. Nu då jag nämner det till kunderna blir de fascinerade och gör lättare sina köpbeslut. Många kunder har kommit tillbaka och berättat att det blev jättefint hemma hos dem och att de inte visste vad de skulle ha gjort utan mina råd, och det känns jättebra!
golv

  • Vad har du mest nytta av från utbildningen sett till dina arbetsuppgifter?

Jag tror jag måste svara allting. Vissa uppgifter kan ibland vara lite tråkiga, som t.ex. planritningar för min del, men jag tror verkligen att allt har hjälpt mig för jag har redan fått en stor helhetsbild av vad gäller inredning. Färglära och ljussättning har jag dock väldigt mycket hjälp av i mitt arbete.

  • Vad är det bästa & roligaste med att arbeta med det du gör?

Oj.. Det finns mycket roligt men det bästa och roligaste är nog alla kunder och att få se hur glada de blir då de får hjälp med sina inredningar. Sedan är det också roligt att själv få gå igenom alla tapetböcker och golvmaterial osv. och få drömma sig bort i olika inredningsstilar och kombinationer..
IMG_0246
IMG_0074

Dela inlägget