Att jobba i inredningsbutik

Många har som dröm att arbeta i en inredningsbutik. Att studera till inredare ger dig breda arbetsmöjligheter och att arbeta i en inredningsbutik är absolut ett exempel på vad man kan göra efter utbildningen. En av våra elever som just nu är halvvägs igenom utbildningen, är Paula. Hon har nyligen fått jobb i en inredningsbutik, mycket tack vare utbildningen. Butiken heter Filipiniana och ligger på Drottninggatan i Göteborg. Vi var och hälsade på henne i butiken för att göra en liten intervju med henne, vilken ni kan läsa här nedan.
paula2

  • Berätta om dina arbetsuppgifter – vad ingår? Hur ser en dag ut?

En arbetsdag består i stort sett av av att packa upp varor, ändra om i butiken och att serva kunder. Kunderna kommer såklart i första hand medan man jobbar med uppackning & merchandise så fort man får möjlighet under hela dagen. Varje vecka kommer en ny leverans med varor som ska ut i butik och jag har fria tyglar att skylta och placera dessa var jag vill. Till varje säsong jobbar vi också med att skylta om i skyltfönstret.

  • Hur fick du jobbet? Hjälpte utbildningen dig att få det här jobbet?

Jag såg att dom sökte folk och bestämde mig för att söka. Hade det inte varit för utbildningen tror jag inte att jag hade fått det. Det stod mellan mig och en tjej till och jag tror att det var för min utbildning som dom valde mig. Det är många som kan komma på en intervju och säga att dom är intresserade av inredning men i och med att jag nämnde att jag studerar till inredare kändes det nog verkligen på riktigt och mer helhjärtat.

  • Hur mycket känner du att utbildningen hjälper dig i ditt arbete?

Mycket! När folk frågar om hjälp känner jag mig tryggare p.g.a. mina kunskaper från utbildningen vilket gör att jag blir mer trovärdig i min yrkesroll och kunderna känner förtroende för mig. ”Jag vet vad jag pratar om”. Just i denna butiken är det många stammisar och kunder som gillar att prata inredning, det är kul.

  • Vad har du mest nytta av från utbildningen sett till dina arbetsuppgifter?

Det är nog färgsättning och feng shui med tanke på när jag skyltar om i butiken och så. Placering och grupperingar i fungerande färgkombinationer är ju oerhört viktigt i butik.

  • Hur är det att jobba i en inredningsbutik? Vad är det bästa & roligaste med det?

Det är ett väldigt kreativt yrke, man jobbar nära kund och träffar mycket människor. Man får mycket inspiration själv samtidigt som man får inspirera andra. Just i denna butiken jag jobbar i har jag mycket fria tyglar vilket är kul och det är både killar och tjejer som handlar här då stilen passar många. Stilen i vårt utbud kan man säga är industri-antika grejer så det känns som att det finns något för alla. Det är, som jag nämnde innan, många intresserade kunder som gärna stannar och pratar inredning vilket är jättekul.
IMG_5580

Vad drömmer du om att få arbeta med inom inredning?IMG_0074

Dela inlägget