Att hitta inspiration i naturen

bjork

tidningenland.se


När man har brist på fantasi & har svårt att komma på hur man ska färgsätta är naturen ett bra hjälpmedel. Förmodligen är det också därför färgerna för olika högtider ändras med årstiderna. Som på bilden här, har hösten  mycket orange, rött, grått och svart. Det börjar gå mot mörkare tider = Halloween. Därför är just Halloween förknippat med dessa färger och ja, varför inte använda sig av detta i inredningen och följa naturens färger?
Blommor och växter påverkar oss och våra hem otroligt mycket. Det får hemmet att kännas levande. Tänk t.ex. ett stelt och tråkigt rum. Sedan ställer du in en STOR vas med orange/röda tulpaner, den WOW-känsla man får av att buketten och färgen lyfter hela rummet.
Tänk på att gärna upprepa färgen i rummet istället för att bara använda den en gång. Den bör finnas med på minst 3 ställen & ska gärna bilda en triangel för balans, då blir det också mer naturligt och ett fint flyt i rummet.
Genom att ha dessa accentfärger på föremål som är enkla att byta, gör att du kan byta oftare och få fler känslor och teman i hemmet. Sådant som är enkelt att byta ut är prydnadskuddar, plädar, ljuslyktor, textilier, blommor/växter, krukor osv.
Här kommer några inspirerande Halloweenbilder med blommor & pumpor. Låt naturen flytta in i hemmet!

Vilken är er favorit?


Källor för bilder: blogg.interflora.co.uk, blog.bloomsbythebox.com, www.pinterest.com, founterior.com,  tidningenland.se

Emmie

Emmie

Dela inlägget