Att göra moodboard

 

Blogg141118 - loggamoodboard av: Sofia

När man som Inredare ska plocka fram ett förslag till kund börjar man med att göra ett moodboard. Ett moodboard gör man för att beskriva en känsla eller stämning i den inredningen man vill skapa. Här kan man ha alla möjliga slags bilder och behöver alltså inte enbart använda sig av bilder som har med inredning att göra.

Det viktigaste är att förmedla känslan, eller en inredningsstil te.x. Här har man helt fria händer och behöver inte förklara eller skriva några förklarande texter på moodboardet. Dock, om man vill, kan man klippa ut enstaka ord om man tycker att det stärker känslan man vill få fram. Självklart kan man ha med någon/några specifika möbler som hjälper till att få fram den där känslan, men man ska undvika att välja de som man tänker sig ska finnas med i kollaget sedan. Man kan alltså klippa och klistra, sätta bilder huller om buller, över varandra, snett, klistra på pärlor, tyger, knappar, stenar etc. Man gör moodboard på vitt eller svart A3 papper, antingen för hand eller i dator.
De färger man tänker sig i inredningen ska framgå i moodboardet men man presenterar inte dessa med de specifika färgproverna, utan de ska framgå av bilderna man komponerat ihop. Självklart kan man ha ett och annat färgprov om det passar in men de specifika möblerna och färgvalen presenteras sedan i nästa steg som är kollaget. Kort och gott är ett moodbard en sammanställning av de intryck och idéer man som Inredare får av det projekt som ska utföras.
 

Lycka till med era moodboard!

Sofia porträtt

Dela inlägget