Anna fick anställning på C/O Home

Vår kursdeltagare Anna, som läser till inredare & homestagingkonsult hos oss, har nyligen skrivit på för en heltidstjänst hos C/O Home. Anna kommer att ha hand homestagingtjänsten som C/OHome erbjuder i samarbete med Mäklarhuset. Hon kommer även att jobba i butiken, där deras affärsidé är att tillverka möbler exakt som kunderna vill ha dem, oavsett om det är en detaljrik soffa till en privatperson eller en
komplett inredning till företagskunder för offentliga miljöer. Vi har gjort en intervju med Anna som ni kan ta del av här nedan.

  • Hur fick du jobbet? Hjälpte utbildningen dig att få det här jobbet?

Det hela började med att jag befann mig på Formexmässan i Stockholm  i vintras som jag fick möjlighet att gå på genom min utbildning hos er. Bland alla hundratals inspirerande montrar stötte jag på C/O Home, ett företag som bland annat driver butik & skräddarsyr möbler i både min stad Örebro & i Malmö. En fågel i mitt öra hade sedan tidigare viskat att C/O Home precis då var i uppstarten av tjänsten homestaging, vilket fick mig utan att tveka att gå fram för att presentera mig & höra efter om det låg någon sanning i det jag
tidigare hört.

Mycket riktigt stämde informationen. Med min rätta tajming & mitt initiativtagande har just det mötet lett mig fram till att jag fick möjlighet att kastas in vid ett par objekt då & då för att visa vad jag går för, som idag precis blivit en heltidsanställning där jag nu är ansvarig för homestagingen hos Care Of Home som vi lanserat i samarbete med Mäklarhuset i Örebro.

Om det inte hade varit för min utbildning på inredningskurser.se hade jag inte kommit in på Formexmässan, eller haft något stöd av kunskap & profession inom inredning förutom min passion & mitt enormt stora intresse för inredning & interiör.

Allt handlar om att våga, så gör det du också!

  • Berätta om dina arbetsuppgifter, vad ingår? Hur ser en dag ut?

I mina arbetsuppgifter ingår egentligen allt som omfattar en homestaging.

Nu när jag blivit anställd kommer jag ta hand om hela ledet, det vill säga från mejlkontakt med mäklare & kund, till att boka in en konsultation med kunden i deras hem, som förhoppningsvis leder till ett vidare jobb med staging eller styling av kundens bostad inför försäljningen. Vid en bokad staging/styling plockar jag ihop den inredning som behövs & passar till objektet från vårt lager där vi har inredning från golv till tak med allt från soffor & andra möbler, till trendig belysning & pricksäkra inredningsdetaljer.

Allt handlar om en bra planering & en översikt på hur objektet ska inredas i förväg för att arbetet ska flyta på så bra som möjligt. Efter den biten har vi några starka män som kör över all interiör till kunden & sedan drar stylingen igång!

När jag piffat sista kudden efter allt slit med att bära möbler kors & tvärs ska sista touchen sättas. Då åker jag iväg på inköp av det som behövs adderas för att förhöja objektets slutresultat. Färska snittblommor som passar bra till färgskalan i vardagsrummet, eller varför inte duka upp en afternoon tea i köket med diverse tillbehör som croissant & marmelader är ett bra alternativ för att skapa ett inbjudande & attraktivt intryck hos de potentiella köparna.

I regel brukar jag även möta upp fotografen som ska fota objektet för att tillsammans gå igenom bostaden & se så att allt är ”fotovänligt”.

Image-3.png

Image-6.png

Bilder ovan från homestagingprojekt som Anna arbetat med

  • Hur mycket känner du att utbildningen hjälper dig i ditt arbete?

Utbildningen hos er har jag mycket hjälp av i mitt arbete. Jag har verkligen öppnat upp mitt sinne för inredning genom kunskapen om hur man bygger upp ett rum rent teoretiskt utifrån färgsättning, ljussättning, möblering etc. för att sedan forma rummet med min egen prägel som speglar C/O Homes koncept med kvalité & exemplariska inredningslösningar i varje hörn & vrå.

  • Vad har du mest nytta av från utbildningen sett till dina arbetsuppgifter?

Mest nytta av min utbildning har jag när det kommer till att våga satsa för att vinna. Det vill säga att jag fått ett självförtroende av utbildningen & den verkliga kunskap jag fått med mig. Jag har förstått att min naturliga känsla för färg & form inte bara är någonting man behöver nöja sig med att ha som hobby, all lära har hjälpt att våga tro på att ett intresse också kan bli ens karriär. Utbildning över lag är grunden till mycket, men utan
ett driv & ett genuint intresse har jag svårt att tro att man kommer dit man vill beroende på hur högst man siktar.

  • Vad är det bästa och roligaste med ditt arbete?

Det bästa med mitt nya jobb är att jag har fått ett sånt stort förtroende!

Det känns fantastiskt kul & spännande att få vara först ut med denna tjänst i Örebro stad & att tillsammans med ägarna av C/O Home förverkliga både deras & samtidigt mina visioner.

co1

Bild från C/O Home -butiken

Vi är naturligtvis jätteglada för Annas skull och är övertygade om att hon kommer att klara jobbet utmärkt! Som Anna säger: Allt handlar om att våga, så gör det du också!

IMG_0074

Dela inlägget