Andrea fick jobb som produktionsledare och stylist

Andrea Jörbrink, som läst vår yrkesutbildning till inredare, fick efter utbildningen jobb direkt. Idag arbetar hon som produktionsledare och stylist på Rusta. Läs om hur det gick till i vår intervju med Andrea nedan.

  • Hur fick du jobbet? Hjälpte utbildningen dig att få det här jobbet?

Det speciella med det här jobbet var att jag själv inte sökte det utan blev rekommenderad när jag var och gjorde ett stylistjobb. Dagen efter blev jag kallad till Rustas huvudkontor för intervju och sen var det bara för mig att signa. Allt gick väldigt fort och jag var egentligen inte riktigt beredd eller förberedd på vad jag hade tackat ja till men såg det som en stor utmaning och blev och fortfarande är väldigt förväntansfull. Kontakten som blev länken till det här jobbet var den stylisten som jag hade min praktik hos och som jag fortsatte att arbeta med efter min examen. Praktiken är så otroligt viktig och jag ångrar inte en sekund att jag tog ledigt 3 veckor från mitt dåvarande halvtidsjobb för att jobba gratis istället, och samtidigt hamna några kurser efter, men för så mycket kunskap, erfarenhet och framförallt det kontaktnät det gav är värt så mycket och för mig var det nyckeln till det jobbet jag har idag.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter, vad ingår? Hur ser en dag ut?

Jag arbetar som produktionsledare och stylist på Rusta. Tjänsten innebär att jag ansvarar för Rustas bildspråk i olika kanaler som reklamfilm, fotograferingar, direktreklam, sociala medier och pressvisningar. Jag är som en länk mellan internt och externt och har därför större delen av min arbetstid utanför kontoret. Denna vecka har varit den roligaste veckan hittills på Rusta. Jag började med en ”balkongfotografering” i Hammarby sjöstad, därefter åkte jag till Kiruna och var där i tre dagar och spelade in jul-reklamfilmen, veckan avslutades i en studio i Uppsala där det vi gjorde små korta julfilmer. Charmen med detta arbete är att man hela tiden jobbar med säsongerna parallellt, dagen efter en julfotografering sitter man på möte med inköparna som presenterar sommarnyheterna och vi börjar lägga upp en plan för vad vi ska plåta och filma. Ena dagen är det som julafton, andra dagen pratar man om sommardukningar.
rusta

  • Hur mycket känner du att utbildningen hjälper dig i ditt arbete?

Det bästa med utbildningen till inredare & homestagingkonsult är att jag fick lära mig att jobba med rumsligheter och uppbyggnad av olika miljöer anpassade efter olika behov med ett estetiskt tänkande vilket ständigt pågår i mitt nuvarande arbete. Planering är också en viktig byggnadsdel då det är många projekt som löper parallellt.

  • Vad har du mest nytta av från utbildningen, sett till dina arbetsuppgifter?

Jag arbetar väldigt mycket med styling i mitt arbete och måste hela tiden ha ett öga för hur det kommer att se ut på bild/film och med utbildningen i bagaget har jag fått ett öga för kombinationer och färgval som gör att jag kan hålla ett högt tempo i mitt arbete eftersom att det oftast också är väldigt tidspressat.

  • Vad har du för tips till andra kursdeltagare?

Gå in för utbildningen som ger så mycket kunskap och håll ett högt tempo hela tiden för att inte tappa motivationen, ta chanser och risker för att utvecklas och tveka inte en sekund på att göra din praktik! Sök sök sök!

Vi önskar såklart Andrea ett stort lycka till i framtiden!
IMG_0074

Dela inlägget