Praktik

Praktiken är otroligt viktig för hur din framtid inom inredning kommer att bli. Den ger dig, tillsammans med utbildningen, det bästa möjliga utgångsläget när du ska söka jobb eller starta upp en egen verksamhet.

Vi har fått förfrågningar från arbetsgivare att införa praktik i våra kurser & därför har vi gjort det. Det innebär att du inte bara tar med dig en bra utbildning, utan även praktik, vilket gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Under din praktik får du chansen att visa upp det du lärt dig & vad du kan tillföra på en arbetsplats. Du får chansen att bygga upp enrelation med en eventuell framtida arbetsgivare. I många fall leder detta direkt, eller indirekt till jobb. Det är också en möjlighet för dig att se olika praktikplatser, så att du kan ta reda på vilket område du vill jobba inom.

Praktiken kan äga rum löpande under utbildningen alternativt sammanhängande i slutet av utbildningsperioden. 

Valet av praktikplats gör du själv utifrån det område inom inredning du är intresserad av att arbeta med. Exempel på praktikplatser är byggbolag, inredningsbutiker, inredningskontor, ljussättningsföretag, färgföretag & reklamfirmor. Kravet är att företaget ska arbeta huvudsakligen med inredningsrelaterade uppgifter. Det finns inga hinder att dela upp praktiken på olika företag. Tillsammans planerar vi in din praktik så att den passar studieplanen & dina mål.

senaste praktikplatser

Sköna Hem

R.O.O.M.

Lagerhouse

IKEA

Kinnarps

Dreamhome

Stilrummet

Colorama

Granit

JM

Stadshem