INREDARE & HOMESTAGINGKONSULT

26 000 kr

NYTT PÅ UTBILDNINGEN FÖR I ÅR:

 
  • Praktiklektion med feedback på portfolio och riktad ansökan till ditt drömjobb
  • Mallar & dokument att använda i ditt arbete mot kunden
  • Handledarsamtal 1 gång per termin på telefon/onlinemöte (frivilligt)

Efter denna utbildning kan du arbeta som inredare &/eller homestaging-konsult. Du får en gedigen & bred utbildning.

Kursen är helt flexibel & du gör de olika delarna när du vill. Det är ingen obligatorisk närvaro vid chattar etc. & du kan läsa dem i efterhand, om du hellre vill det.

Vem passar kursen för?
Kursen vänder sig till dig som vill arbeta med inredning & homestaging professionellt. Du kommer under kursens gång att få lära dig allt från färgsättning, ljussättning, möblering, kunskaper i hur man praktiskt arbetar som inredare & hur man skapar sin egen verksamhet.

Utbildningen är mycket "hands on", dvs, du kommer att arbeta mycket praktiskt med kunder, kollage, moodboards, färgsättningar, kundanalys etc. för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll när du är klar.

Din kurssida
Som elev hos oss får du tillgång till din personliga kurssida, där du hittar dina lektioner & får din feedback/dina betyg upplagda. Här får du en översikt av hur stor del av kursen/utbildningen du har kvar och kan gå i förväg och arbeta med lektioner om du ligger före planen.

Kontakt med lärare & hjälp
Vi vågar oss på att säga att ingen har en bättre support än vad vi har. Vi vet hur viktigt det är med kontakten med lärare när man läser en utbildning på distans och har därför en supportmail som är öppen alla dagar om året förutom på julafton. Vi finns dessutom tillgängliga på chatt & på telefon under vardagarna.

Uppföljning & feedback
Varje lektion avslutas med inlämningsuppgifter för att du ska få befästa det du lär dig under lektionerna. Det är teoretiska och praktiska uppgifter blandade med varandra. Efter varje inlämningsuppgift får du feedback från en lärare.


Kurstakt
Kursen är beräknad att läsa på 1 år, på halvfart, dvs. studietakt 50%. Eftersom det är en kurs på distans har du dock möjlighet att läsa den i din annan takt, antingen snabbare eller långsammare. Du kan förlänga kurstiden till totalt 18 mån i samråd med en lärare som då hjälper dig med en individuell studieplanering så att du blir klar i tid.

Praktik
I kursen ingår 6 veckor frivillig praktik, där vi hjälper dig planera praktisplats.

Vad kan du arbeta med efter kursen?
Efter godkänt examensarbete & certifieringsprov har du många möjligheter. Du kan t.ex:

- arbeta som inredare på inredningsföretag
- arbeta som stylist på homestagingföretag
- starta eget inom inredning eller/& homestaging
- arbeta åt olika sorters tillverkare som t.ex. möbeltillverkare, tillverkare av  inredningsdetaljer etc.
- arbeta som inredare på byggbolag för att hjälpa kunder med valet av inredning till - sina nybyggda hus
- arbeta på möbelvaruhus
- arbeta i inredningsbutik
- arbeta i köks- eller badrumsbutik
- arbeta i färgaffär

Dessa är bara några exempel på arbeten du kan söka efter utbildningen. Du kan också bli specialist inom något område och har då ännu fler vägar att gå. Om du vill ha vägledning berättar vi gärna mer och hjälper till att guida dig rätt mot det du är intresserad av, i slutet av dina studier.

Vi har ett nära samarbete med näringslivet för att veta vad som krävs av dig som inredare ute i arbetslivet och för att kunna hålla en hög kvalitét på utbildningarna. Utbildningarna uppdateras regelbundet för att kunna möta marknaden.

Nära kontakt med kursledare, om du vill
Du kommer under kursens gång att ha en nära kontakt med dina kursledare och regebundna samtal ang. dina mål, din eventuella praktik & dina inlämningsuppgifter.

Workshops
På denna kurs finns inga workshops, eftersom den är helt på distans. Denna kurs finns dock även med träffar. Du hittar den HÄR.

Examen
Kursen avslutas med ett examensarbete inom inredning & ett inom homestaging samt ett certifieringsprov om du gör online. Efter godkänd examen blir du certifierad inredare & homestaging-konsult.

Årlig kunskapsuppdatering
För att bibehålla dina kunskaper & behålla din certifiering har du möjligheten att göra en uppdatering av Certifieringen varje år. Denna uppdatering kostar endast några hundralappar och består av en online-kurs & ett slutprov. Där får du ta del av nyheter & förändringar på inredningsmarknaden, men även repetera dina gamla kunskaper. Uppdateringen är frivillig, men något vi rekommenderar för att du ska bibehålla dina kunskaper & hålla en hög kvalitet som inredare. Efter en uppdatering finns du med på vår yrkessida över certifierade inredare & homestaging-konsulter där kunder & arbetsgivare kan se att du är certifierad.

starta direkt!

Certifierad Inredare + Homestaging-konsult

Pris:
26 000 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

DELBETALNING: 6, 12, 24 eller 36 mån

Kurslängd: 1 år
Förkunskapskrav: inga
Fysiska träffar: inga

termin 1

Introduktion
Färgsättning I
Kända formgivare
Lär känna bostadsmarknaden
Ljussättning I
Ingerdningsstilar
Feng shui
Samarbetet med kunden
Textil & gardin
Ritteknik I
Kollageteknik
Inredningsprojekt 1

termin 2

Wabi Sabi
Färgsättning II
Inredning som verksamhet
Kollageteknik II
Marknadsföring
Ritteknik II
Ljussättning II
Att styla visningshem
EXAMENSARBETE Homestaging
Att arbeta som inredare
Inredningsprojekt II
EXAMENSARBETE Inredare
CERTIFIERINGSPROV